Kako je nastao kompas

31 May 2013
blog

Tema ovog posta su porudžbine. Nedavno sam dobila vrlo zanimljiv zadatak. U zanje vreme izradu nakita od srebra sam svela na izradu nakita po porudžbini iako najviše volim da radim prema sopstvenoj inspiraciji, verujem u svoju intuiciju i sledim je. Osluškujem svoja osećanja i pružam potrebnu ljubav, brigu i akciju. Moram da kažem kako je izrada po porudžbini vrlo bitan faktor u radu sa srebrom, u izradi jedinstvenih komada, koji se razlikuju od komada nakita masovne proizvodnje, jeftine radne snage iz Kine, koje proizvede po 100 jednakih komada u kratkom vremenskom intervalu.

Prilikom narudžbine imajte na umu da je meni stalo do zadovoljstva svog kupca, ne samo zbog njega već i zbog moje reputacije, nikad neću da prodam samo da bih prodala. Znam da sam tako na gubitku. Tako da ću proizvod kompletno prilagoditi željama kupca.

Takođe ću kupcu objasninti kompletan proces izrade, kupac može učestvovati u procesu izrade svog nakita (kao što sam imala nedavno slučaj, o tome ću drugom prilikom:)). Kada su u pitanju porudžbine takođe sam primetila  da puno naučim, izazovno je, i ponekad uspevam da napravim nešto što sam do tada mislila da je za mene nemoguća misija.

Zahvaljujući mnogim porudžbinama sam savladala mnoge tehnike, i otkrila koliki su moji potencijali. Poznavanjem što više tehnika, želja kupca se može realizovati u što boljem izdanju, tako da je jako bitno stalno učiti.
Ovaj put je kompas tema.

ruža vjetrova

Ovako sam dobila skicu da treba da napravim, pred ovaj zadatak sam imala jaku tremu i nisam bila sigurna da li ću da uspem, pogotovo kada sam videla da treba da bude prečnika 4cm (to je prilično veliki medaljon). Prema sopstvenoj inspiraciji sam napravila ovako:

kompas

kompas1

Za mene bi medaljon izgledao ovako, ali za nekoga ko je zamislio na svoj način, nije, pa sam dobila novu sliku gde sam trebala da patiniram pola krakova kao na slici.

images (1)

Ovim primerom samo hoću da vam pokažem koliko vi slušate zahteve svojih kupaca i koliko se unesete u rad, po meni je to neprocenjivo. Na kraju je medaljon dobio potpuno novi izgled, ako mene pitate, iako nije u mom stilu ja sam zadovoljna rezultatom.

100_5435

100_5436

Svako od vas je umetnik koji ima drugačiji pogled na svet:)

pikaso

Do iduće inspiracije.

Tanja.