Kako obeležiti lepe trenutke...

22 Feb 2012
blog srebro

U životu postoje trenuci koje pamtimo, koji oplemenjuju naš život i čine ga bogatijim. Nekome prva ljubav, rođenje deteta, diplomiranje, ili neke sasvim male sitnice. Neko tetoviranjem obeležava određen trenutak, neko izradom fotoalbuma... Ja sam pre izvesnog vremena krenula sa izradom nakita od srebra, na temu određenog datuma sasvim bezazleno, bez plana, ili namere da se nametnem nekome da naručuje, pa izgeda da je upravo to rezultovalo.

Dobra stvar u izradi nakita od srebra je u tome što srebro ne gubi vrednost (može da se prenosi sa pokolenja na pokolenje), što je ručni rad (zbog čega dodatno vredi)  i još u ovom slučaju da se uvek tačno zna za koju priliku i kome je namenjen, to daje još određenu vrednost komadu nakita ;)

Postaviću par fotografija nakita koji sam pravila:

privezak

Privezak pravljen za osobu koja se selila u Australiju, od osobe kojoj će nedostajati.

Sastoji se od tri dela.

Dva dela su srca, jedno je srce onoga ko će dobiti privezak, drugo srce je onoga ko poklanja, treći deo je pločica na kojoj piše I LOVE YOU.

privezak

Pravljeno kao poklon za rođendan.

Stomatolog je u pitanju. Na pločici piše "trust me i'm dentist":)

privezak

Privezak pravljen sestrinom sinu za prvi rođendan.

Gitara - moja želja da postane gitarista šmeker.

Br 1- povodom prvog rođendana

Otisak prsta- da ostane uspomena za ceo život:)

minđuše

Minđuše pravljene kao poklon za krštenje. Bela ruža kao simbol nevinosti i čistoće.

I sad da vam kažem veliko mi je bilo zadovoljstvo napraviti privezak koji možete videti na sledećim fotografijama. Radi se o godišnjici braka. Naručila ga je moja drugarica za supruga. Pločica na kojoj je potkovica sa osam tačkica (predstavlja zahvalnost suprugu za osam prelepih godina braka i želju da ga u buduće u životu prati sreća)  zatim je na svakom ćošku pločice utisnut otisak prsta, ženin i sinovi otisci.

privezak

privezak

Na poleđini su ručno izgravirana imana Suzana, Viktor i David (supruga i sinovi), i godina 2012.

privezak