Oko

1 Nov 2011
blog srebro

Neki dan sam dobila poruku od devojke, koja je uzimala već nakit od mene, ovaj put je izrazila posebnu želju, pitala me da li bi mogla da joj napravim srebrni privezak i poslala je sliku (ona je ujedno i vlasnica vreće para).

http://takta.rs/2011/08/dovoljno-je-verovati/

Malo sam se zaletela, na prvi momenat mi se ucinilo kao lak zadatak, sela sam za radni sto i krenula sa izradom.

Najlakši deo napraviti pločicu, utisnuti oko, mi je išlao od ruke, međutim..

U izradu nakita od srebra veoma važnu ulogu igra patina (liver of sulfur) odnosno tečnost kojom se ubrzava proces oxidacije srebra, oni koji se bave pomalo srebrom znaju, da patina ustvari prodire u rupice, pukotine, odnosno u niže slojeve, tako oni dolaze do izražaja. U ovom mom zadatku ja sam trebala, da patinirram višlje slojeve. Upravo iz tog razloga naizgled lak privezak me je namučio, i na kraju nisam bila zadovoljna rezultatom, a to je meni najveća kazna.

Ovo je slika koju mi je poslala, dogovorile smo se da će biti bez cirkona

oko

A evo slike kakav sam ja napravila:

privezak

Totalno sam ga napravila u nekoj drugoj dimenziji, ovaj prvi je nekako fensi, sa cirkonima, a ovaj što sam ja napravila deluje starinski...

Devojci se dopao i danas je već odputovao ali ja sam ostala i dalje nezadovoljna, uvek me oduzme osećaj nezadovoljstva kad nešto napravim, neko kupi a meni se ne dopada jer nije savršeno odrađeno (kad kažem savršeno mislim, onako kako sam ja zamislila, to naravno ne zna niko sem mene ali meni je to sasvim dovoljno).

Kako se vama čini?