Umetnost u minijaturi

29 Nov 2012
blog

Majdan art- udruženje za umetnost, kulturu i turizam, ove godine je organizovao III međunarodnu izložbu umetnost u minijaturi.

Međunarodna Izložba Umetnost u minijaturi je osnovana sa ciljem da se prepozna važnost doprinosa umetnika i promoviše razumevanje i poštovanje kvaliteta i raznovrsnosti.

Na konkurs za izlaganje učestvovalo je ukupno 317 autora iz zemlje i inostranstva. Od 317 autora ( 518 umetničkih radova ) za izlaganje je odabrano 449 umetničkih radova 261 umetnik iz 30 zemlje sveta. Argentina, Australija, Albanija, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Belarus, Brazil, Chile, Croatia, Canada, Dominican Republic, Finland, Germany, Greece, India, Indonezija, Italy, Lithuania, Montenegro, Mexico, Macedonia, Netherlands, New Zealand, Poland, Romania, Republic of Korea, Serbian Republic of BiH, Slovenia, Serbia, Turkey, USA.

Na Konkursu su mogli učestvovati svi umetnici bez ikakvih ograničenja u vezi pola, nacionalnosti, rase ili umetničkog obrazovanja, dakle mogao je učestvovati svaki stvaralac u oblasti vizuelnih umetnosti, umetnosti i zanata, učenik, student, specijalist, dizajner, dizajner nakita, hobist ili stvaralac koji ima ili nema status profesionalnog umetnika.

Između ostalih prijavila sam se i ja.

Bilo je više kategorija:

  • Slikarstvo, crtež, grafika, mix medija / kombinovana tehnika
  • Skulptura, reljef, mozaik…
  •  Keramika, staklo, porcelan,...
  • Dizajn nakita (crtež i 3D model u slobodno izabranom materijalu)
  • Digital art i fotografija – Foto/digital art

Ja sam se prijavila dizajn nakita. Poslala sam ovaj rad.

privezak

privezak

To je privezak od srebra 999.

Predstavlja: planetu zemlju (mala kuglica), koja je zatrovana (zmija od dole), ali za koju još ima nede (sunce iza planete), ja verujem u čuda (krila anđela iznad planete), na poleđini priveska je izgraviran sat, 5 do 12 što znači da nam nije preostalo mnogo vremena i da je krajnje vreme da reagujemo.

Postaviću sliku skice.

skica

Prva nagrada u ovoj kategoriji je dodeljena Felker Ivanu a izuzetna nagrada je dodeljena mojoj koleginici sa Basic level radionice (napredna radionica srebra) Maji Verzotti, kojoj ovim putem čestitam.

Svi učesnici su dobili katalog u kom se nalaze slike radova svih učesnika i certifikat (priznanje o učestvovanju), vrlo lepa uspomena...

certifikat

mesto u katalogu

Sledeće godine će biti opet ispisan konkurs, i ja pozivam sve koji su zainteresovani da se prijave, za detaljnije informacije možete pročitati ovde: http://www.majdanart.com/