Verujem u ravnotežu

27 Apr 2012
blog srebro

Pre nekoliko nedelja imala sam priliku da dam intervijuv jednom mladom umetniku, koji je sasvim slučajno ušao u moj život, naime radi se o blogu koji on između ostalih uređuje, ideja je da se na jednom mestu prezentuju mladi umetnici širom sveta, o tome ću još pisati kasnije.

Za kratko vreme smo našli mnogo zajedničkih tema, i mnogo mi je prijalo njegovo društvo. Podsetila sam se na mnoge stvari koje su mi bile prioritet u životu i nije loše to ponekad sebi na glas ponoviti, sa tim u vezi, na pitanje zašto radim ovo što radim odgovorila sam "ja verujem u ravnotežu", verujem da sve u svetu teži ravnoteži, moj život bez umetnosti je haos, najbolje bih mogla da objasnim ovako, moj život je stavljen na jednu polugu ogromne vage života, a umetnost je na drugoj, što sam u većim problemima ja se više okrećem umetnosti. Ne doživljavam sebe kao velikog umetnika niti mislim da ću ostaviti za sobom velika dela, ali ne postoje velika dela, postoje samo obična dela učinjena sa velikom ljubavlju.

Pa inspirisana novim poznanstvom, napravljen je sa velikom ljubavlju ovaj običan privezak

privezak

Alen je ime keltskog porekla (alanus) što znači lep, naočit, skladan....

Napomena: sad po prvi put imate priliku da vidite pečat, od sada moji radovi imaju pečat 999 koji prestavlja stepen čistoće srebra sa kojim radim.

Ovo je jedna strana privezka. Sledeća slika je druga strana.

privezak

XIVMCMLXXXIX je rimski broj datuma 11.05.1989.

Moja ideja je bila ta, da napravim ovakav privezak, jer beleži ime i datum rođenja osobe kojoj je namenjen, to su vrednosti koje nisu promenljive u životu i koje daju pečat određenoj osobi, napravljen je u znak zahvalnosti na poznanstvo.

Do idućeg pisanja...

Tanja